За нас

Доближување на  Македонија до цела Европа преку

напредни транспортни и логистички решенија

Деламоде Македонија ,дел од  Xpediator Plc group, е динамичен провајдер на транспортни и логистички услуги, обезбедувајќи подобрувања во синџирите за снабдување и трошочна ефикасност за нашите корисници.

Ние сме Вашите специјалисти во Македонија за транспорт на товар во најбезбедни услови и ефикасни трошоци низ цела Европа како и внатрешен транспорт низ целата република. Исто така се грижиме и за Вашите поморски и авионски потреби за транспорт.

Наши услуги

  • Збирен Транспорт ( Европа и Македонија)
  • Делумни и Целосни утовари (Европа и Македонија)
  • Домашна дистрибуција
  • Дистрибуциа на мали пратки
  • Поморски и Авионски Транспорт

Вашиот товар е во сигурни раце

Ние организираме безбедно и навремено пристигање на Вашите пратки, секаде во Европа, како за мали збирни пратки така и за целосни утовари.

Овозможуваме исклучително искуство на клиентот преку длабоки синџири на снабдување,ефективни тхнолошки платформи  и домашни и Европски транспортни мрежи.Од трговците на мало до производителите и се до дистрибутерите, Ние нудиме широк спектар на квалитетна услуга испорачана по најрентабилни цени. Доколку Ви cе потребна услуга за збирна или  мала пратка ,а можеби и целосен утовар, Ние  можеме да ја подобриме ефикасноста на синџирот на снабдување и да ги намалиме трошоците за логистика.

Од мали пратки до големи товари,додаваме вредност на  Вашиот ланец на набавки со соодветни,сигурни и флексиблни решенија-сето тоа поддржано од незаменливата грижа за корисници.

За Делмоде Груп

Групацијата моментално има над 1000 вработени,со канцеларии во Велика Британија , Бугарија,Литванија,Естонија,Македонија,Црна Гора,Молдавија,Романија и Србија кои работат во 38 канцеларии .Оваа мрежа на канцеларии овоможува редовни и директни логистички услуги поврзани со овие региони и Глобалниот пазар.

Групацијата исто така се бави со логистика и складишни услуги ,вклучувајќи e-commerce операции во Велика Британија, Бугарија, Романија, Балтичките земји , Кипар и Албанија.

Нашиот тим од поединци со напредно размислување

Деламоде Македонија ,дел од Xpediator Plc group,е динамичен провајдер на транспортни услуги, прилагодена кон потребите своите потрошувачи на глобално ниво.

Неколку клучни факти за Деламоде Груп:

Основана пред 30 години
38 канцеларии низ Европа
Над 12,000 клиенти
Над 20 различни јазици кои се зборуваат од вработените
1000 вработени во целата групација
Историја на Деламод Груп

Деламод беше основана во 1988 година и од тогаш Деламод претставува напреден провајдер за транспортни услуги и решенија за синџирот за управување.

2020

Delamode Baltics започна со изградба на нови 8,000 квадратни метри магацински простор.

2019

Delamode Baltics беше назначен за “Национален добитник” за 2019 на Европските бизнис награди.

2019

Канцелариите на Delamode Baltics и Delamode Bulgaria се назначени како “One to Watch” во Европа, во категоријата на бизнис инзвонредни компании објавени од страна на Европските бизнис награди.

2019

Xpediator Plc Group е рангиран во листата на Топ 50 Логистички Сервис Провајдери.

2019

Xpediator Plc Group стана корпоративен член на Transaid.

2018

Xpediator Plc acquires Anglia Forwarding Group Limited 

2018

Delamode формира канцеларија во Латвија.

2018

Delamode Романија и Delamode Baltics и двете именувани како Национални шампиони во Европските бизнис награди

2017

Delamode именуван како финалист во потесниот круг во наградата, категорија за иновации на услуги.

2017

Delamode ја добива наградата FTA. Транспортер на годината.

2017

Xpediator Plc го стекнува Regional Express

2017

Xpediator Plc го припојува кон себе Benfleet Forwarding

2017

Delamode ја освои наградата за Институт за логистика и транспорт (CILT) која е награда за совршени услуги.

2017

Delamode, како дел од Xpediator Plc, успешно котираше на Лондонската берза (AIM)

2017

Delamode го стекнува EMT Logistics

2017

Delamode го стекнува PirkAnglijoje

2017

Delamode ги именуваше европските логистички добитници на наградите за услугите на Британската товарна асоцијација (BIFA)

2016

Деламоде Балтикс го прогласи националниот шампион во Европските бизнис награди

2016

Delamode UK отвори канцеларија во Брадфорд

2015

Стартување на B2C меѓународна испорака на услуги EshopWedrop

2015

Деламоде Балтикс го прогласи националниот шампион во Европските бизнис награди

2014

е основана Деламод Македонија. 

2014

Деламод Романија е сертифицирана

2013

Аквизиција на Јон Ширли Лимитед.

2012

Деламод е номиниран во победниците нанаградите.

2012

е основана Деламод Естонија.

2012

Деламод е финалист на Global Freight Awards награди.

2012

е основана Деламод Балканс во Србија.

2012

Започнува со работа услугата за дистрибуција на текстил.

2011

Деламод АД отвора специјализиран центар за логистика на текстил и објект за консолидација во Велика Британија.

2010

Деламод АД го заменува ДХЛ како партнер за Велика Британија за Faxion European Distribution Network

2010

Деламод Контракт Логистиск Дооел го достигна статусот на лидер на пазарот и истиот е продаден за 40 милиони евра.

2010

е потпишан договор за соработка со CWT Globelink кои нудат поморски и воздушен сообраќај насекаде во светот.

2008

е основана Деламод Унгарија.

2007

Отворени се нови канцеларии и царински склад во Отопени.

2006

Delamode Lithuania is formed

2006

Деламод АД изгради нови канцеларии и царински склад во Есекс.

2006

е основана Деламод Литванија.

2005

е основана Деламод Молдавија.

2004

е основана Деламод Бугарија.

2004

Компанијата ги проширува своите меѓународни услуги кон сите поголеми европски пазари.

2004

Деламод Романија ја основа Деламод Контрат Логистик СРЛ.

2002

Изградба на склад во Букурешт

1997

Деламод Романија станува агент за царинење.

1994

е основана Деламод Романија

1988

е основана Деламод АД во Велика Британија

2013

е основана Деламод Црна Гора.

Нашата визија

Да  обезбедиме незаменливи решенија и иновација на Глобалниот пазар, фокусирање кон извонреден квалитет и беспрекорна грижа за корисници. Најсовремена технологија и напредок на вработените.

Нашата мисија

Да се обезбеди висок квалитет на услуги кои даваат вистинска вредност на бизнисот на нашите клиенти. Ние се стремиме да постигнеме развој на долгорочни про-активни односи, со првокласни решенија и услуги , целосна грижа за корисници и одговорна посветеност кон околината.

 

Што не разликува од останатите ?

Доколку Ви се потребни консолидирани услуги или цели утовари, ние можеме да Ви помогнеме за подобрување на ефикасноста на синџирот за снабудување и намалување на трошокот за логистика.

Квалитет на услуга
Персонализирана грижа за корисници
Зголемена продуктивност
Заштеда на трошоци
Наши основни вредности

Нашите основни вредности се базираат на тоа како Ние се посветуваме на нашите клиенти, како работиме со нашите колеги и сето тоа е клучот за нашиот поатамошен успех.

Почит

Однесување со почит значи да слушаме и да комуницираме директно и отворено. Ја цениме различноста помеѓу луѓето, нивните идеи и нивните гледишта. Ние сме вистински партнери со нашите клиенти, колеги и други поврзани странки.Ние сме најдобри како поединци кога работиме во тим.

Работа во тим

Нашите најдобри решенија доаѓаат од работа заедно со колегите и клиентите. Ние сме посветени да работиме кон заеднички цели засновани на отворена и чесна комуникација покажувајќи  меѓусебна поддршка.

Интегритет

Презентирањето Интегритет значи дека го  правиме она што е етички правилно. Ние сме верни на себе и на другите. Ние сме транспарентни, чесни и конзистентни во сè што правиме. Ние се гордееме со нашата работа и дејствуваме со професионализам во секое време и во секоја ситуација.

Иновации

Сите вработени се поддржани и охрабрени да најдат позитивни начини за постојано подобрување на нашите процеси, услуги и внатрешни работни практики.

Совршеност

Прифаќањето на Беспрекорност не води кон предизвикот да испорачаме константен и врвен квалитет на услуги до нашите клиенти.

За да испорачаме одличен квалитет, Ние ги наоѓаме најдобрите таленти и нудиме лична и професионална надоградба. Наша цел е постојано да ги надминуваме нашите финансиски цели и очекувањата на нашите клиенти, нашите колеги и нашите заинтересирани страни.

Одговорност

Одговорноста за решавање на ,,проблемите’’на нашите клиенти припаѓа на сите нас . Ние не поставуваме ограничувања на вработените за услужување на нашите клиенти. Секој мора да биде самоиницијативен и одговорен за сигурно да им служи на потребите на клиентите  и едни на други меѓусебно.

Наши основни вредности

This site uses cookies to provide you with a more responsive and personalised service. By using this site you agree to our use of cookies as set out in our Privacy & Cookie notice.

Confirm