Историја на Деламод Груп | Delamode
Дома » Историја на Деламод Груп

Историја на Деламод Груп

Деламод беше основана во 1988 година и од тогаш Деламод претставува напреден провајдер за транспортни услуги и решенија за синџирот за управување.

 • 1988 –е основана Деламод АД во Велика Британија
 • 1994 – е основана Деламод Романија
 • 1997 Деламод Романија станува агент за царинење.
 • 2002 – Изградба на склад во Букурешт
 • 2004 – Деламод Романија ја основа Деламод Контрат Логистик СРЛ.
 • 2004 Компанијата ги проширува своите меѓународни услуги кон сите поголеми европски пазари.
 • 2004 –е основана Деламод Бугарија.  
 • 2005 – е основана Деламод Молдавија.
 • 2006 – е основана Деламод Литванија.
 • 2006 – Деламод АД изгради нови канцеларии и царински склад во Есекс.
 • 2007 – Отворени се нови канцеларии и царински склад во Отопени.
 • 2008 – е основана Деламод Унгарија.
 • 2010 – е потпишан договор за соработка со CWT Globelink, кои нудат поморски и воздушен сообраќај насекаде во светот.  
 • 2010 – Деламод Контракт Логистиск Дооел го достигна статусот на лидер на пазарот и истиот е продаден за 40 милиони евра.
 • 2010 – Деламод АД го заменува ДХЛ како партнер за Велика Британија за Faxion European Distribution Network
 • 2011 – Деламод АД отвора специјализиран центар за логистика на текстил и објект за консолидација во Велика Британија. 
 • 2012 – Започнува со работа услугата за дистрибуција на текстил.
 • 2012 –е основана Деламод Балканс во Србија.  
 • 2012 – Деламод е финалист на Global Freight Awards (претхотно  IFW награди)
 • 2012 – е основана Деламод Естонија.
 • 2012 – Деламод е номиниран во победниците на BIFA 2012 наградите.
 • 2013е основана Деламод Црна Гора.
 • 2013 – Аквизиција на Јон Ширли Лимитед.
 • 2014Деламод Романија е AEO сертифицирана
 • 2014е основана Деламод Македонија.  

 

 

Вратете се горе